Geplaatst op Geef een reactie

Mijn dieren

Voordat ik kan gaan schrijven over mijn dieren en hoe de kweekresultaten en eventuele verkopen staan moet ik natuurlijk eerst aangeven welke dieren op dit moment bij mij zijn. Ik kan ze verdelen over meerdere groepen. Ik heb nl meerdere aquaria staan een terrarium, meerdere vijvers en een volière.

Terrarium

Eigenlijk is het terrarium van mijn dochter, maar neem deze toch mee in de opsomming. Hierin zitten agaatslakken. Deze slakken waren vorig jaar heel actief met eitjes leggen en we hebben ook meerdere jongen gehad. Ook dit jaar verwacht ik weer eitjes en jonge slakken.

Aquaria

Zelfs zonder zonnepanelen heb ik nog meerdere aquaria draaien. En ja ik ben bekend met de kosten…. Maar om soorten goed te kunnen scheiden is het dan ook nodig om met meerdere bakken te werken. Zo heb ik verschillende slakken en slaketende slakken, zoals iedereen kan begrijpen wil ik de slakken houden kunnen ze niet bij elkaar in. Ook koppels borstelneuzen wil ik gescheiden van elkaar houden en ik heb verschillende kleuren guppen die apart verder gekweekt worden (maar ook een hele leuke mix bak). Op dit moment heb ik jonge dieren bij (natuurlijk) de guppen en ook de borstelneuzen / ancistrus. Ik ben tot nu toe niet snel genoeg geweest om de eitjes van de corydorussen op te vangen. Heb een paailustig trio (1 vrouw en 2 mannen) dit regelmatig eitjes produceren en een 6 tal anderen die ze al opeten voordat ze klaar zijn met leggen. Maar merk dat ik al weer veel te snel in details ga, hieronder een opsomming van de dieren in de aquaria:

-Ancistrus / borstelneus wildkleur, longvin en geel

-Gup Blue Moscow en mix

-luipaarddanio

-chinese danio

-pantsermeerval Corydorus Panda en Corydorus sterbai

-vijfstreepbarbeel

-sherrybarbeel

-garnalen geel en mix

-slakken torenslak, posthoornslak en slaketende slak

Daarnaast nog een paar vissen die als eenling blijven zwemmen dus mogen zo lang blijven als ze willen/kunnen

Vijvers

In mijn vijvers zwemmen op dit moment goudvissen en koikarpers. Van beide ook jongen van vorig jaar. Ook heb ik speciale bakken voor japanse rijstvissen, en ben erg benieuwd hoe die gaan dit jaar.

Volière

In mijn volière vliegen de volgende vogels:

-kanaries

-parkieten

-Bourke parkieten

-diamantduifjes

-zebravinken

-Japanse kwartels

Gelukkig is alles en iedereen bezig met nestmateriaal en alleen de diamantduiven hebben zowel van het vorige nest nog jongen op de grond lopen en het volgende jong alweer in het nest. Nu maar hopen dat het tweede koppeltje ook gaat beginnen.

Tot zover een niet zo korte begin van mijn dieren. Ik zal proberen aan de hand van foto’s en teksten iedereen op de hoogte te houden van hoe het gaat met de dieren.

Geplaatst op Geef een reactie

Delen vaste planten

In april ben ik begonnen met het kweken van verschillende vaste planten. Dit kan op verschillende manieren, te weten zaaien, stekken en delen. Aangezien ik afgelopen jaar al kleine pollen van de Pennisetum alopecuroides of in het Nederlands de lampepoetsersgras in de tuin had gezet was dit de ideale plant om dit te laten zien.

verhoogd bed met meerdere planten van de lampepoetsersplant

Van al deze planten heb ik er voor nu maar een uitgehaald….

Een pol van de lampepoetsersplant
Zoveel mogelijk onkruiden en grond verwijderd

Na alle onkruiden, blaadjes en takjes verwijderd te hebben heb ik ook de wortels wat meer ruimte gegeven door zoveel mogelijk grond rondom de wortels te verwijderen. Hierdoor is goed te zien welke delen van de plant als kleine pollen weer opnieuw kunnen worden gebruikt. Aangezien ik zelf deze erg klein maak om verder te kweken in P9 potjes (de kleine 9 cm potjes die bekend zijn uit het tuincentrum) kon ik wel 24 nieuwe plantjes maken uit dit polletje. Om zelf ook op deze manier te werken is het ook mogelijk om dit in 3 of 5 delen te scheuren (zo wordt het delen in vaktermen aangegeven) en deze gelijk weer terug te zetten in de tuin. Wel zou ik dan meer grond bij de wortels laten om de overgang zo gemakkelijk mogelijk te maken voor je nieuwe planten.

Wel 24 kleine plantjes gekregen
Nog even goed laten wortelen en groeien en dan mogen ze weer weg

Nu heb ik 24 planten van 1 gemaakt. Nog een paar weken in de koude kas, dan lekker naar buiten en daarna zijn ze klaar om weg te gaan naar de volgende tuinliefhebber.

Ik heb bewust maar een plant hiervoor gebruikt en kan met de andere planten die in de eerste foto staan dus nog jaren vooruit. Mijn tuin is relatief klein en alle planten die ik kweek moet ik toch ergens kwijt kunnen ook al zijn de potjes erg klein (deze 24 potjes kosten me qua ruimte ongeveer 40 x 60 cm) en vooral omdat ik veel meer soorten wil kweken zal ik me beperken tot maar enkele per soort. Dit om voor een leuk prijsje deze hobby in leven te houden en iedereen een sortiment van verschillende planten te kunnen bieden.