Dieren

Voordat ik kan gaan schrijven over mijn dieren en hoe de kweekresultaten en eventuele verkopen staan moet ik natuurlijk eerst aangeven welke dieren op dit moment bij mij zijn. Ik kan ze verdelen over meerdere groepen. Ik heb nl meerdere aquaria staan een terrarium, meerdere vijvers en een volière.

Terrarium

Eigenlijk is het terrarium van mijn dochter, maar neem deze toch mee in de opsomming. Hierin zitten agaatslakken. Deze slakken waren vorig jaar heel actief met eitjes leggen en we hebben ook meerdere jongen gehad. Ook dit jaar verwacht ik weer eitjes en jonge slakken.

Aquaria

Zelfs zonder zonnepanelen heb ik nog meerdere aquaria draaien. En ja ik ben bekend met de kosten…. Maar om soorten goed te kunnen scheiden is het dan ook nodig om met meerdere bakken te werken. Zo heb ik verschillende slakken en slaketende slakken, zoals iedereen kan begrijpen wil ik de slakken houden kunnen ze niet bij elkaar in. Ook koppels borstelneuzen wil ik gescheiden van elkaar houden en ik heb verschillende kleuren guppen die apart verder gekweekt worden (maar ook een hele leuke mix bak). Op dit moment heb ik jonge dieren bij (natuurlijk) de guppen en ook de borstelneuzen / ancistrus. Ik ben tot nu toe niet snel genoeg geweest om de eitjes van de corydorussen op te vangen. Heb een paailustig trio (1 vrouw en 2 mannen) dit regelmatig eitjes produceren en een 6 tal anderen die ze al opeten voordat ze klaar zijn met leggen. Maar merk dat ik al weer veel te snel in details ga, hieronder een opsomming van de dieren in de aquaria:

-Ancistrus / borstelneus wildkleur, longvin en geel

-Gup Blue Moscow en mix

-luipaarddanio

-chinese danio

-pantsermeerval Corydorus Panda en Corydorus sterbai

-vijfstreepbarbeel

-sherrybarbeel

-garnalen geel en mix

-slakken torenslak, posthoornslak en slaketende slak

Daarnaast nog een paar vissen die als eenling blijven zwemmen dus mogen zo lang blijven als ze willen/kunnen

Vijvers

In mijn vijvers zwemmen op dit moment goudvissen en koikarpers. Van beide ook jongen van vorig jaar. Ook heb ik speciale bakken voor japanse rijstvissen, en ben erg benieuwd hoe die gaan dit jaar.

Volière

In mijn volière vliegen de volgende vogels:

-kanaries

-parkieten

-Bourke parkieten

-diamantduifjes

-zebravinken

-Japanse kwartels

Gelukkig is alles en iedereen bezig met nestmateriaal en alleen de diamantduiven hebben zowel van het vorige nest nog jongen op de grond lopen en het volgende jong alweer in het nest. Nu maar hopen dat het tweede koppeltje ook gaat beginnen.

Tot zover een niet zo korte begin van mijn dieren. Ik zal proberen aan de hand van foto’s en teksten iedereen op de hoogte te houden van hoe het gaat met de dieren.