Wie ben ik

Hallo allemaal, ik ben Mark. Vader van 2 geweldige dochters en eer hun naam in deze website te weten Roos en Daisy. Ik heb veel verschillende opleidingen gedaan (de meeste niet afgerond) en veel verschillende baantjes / bedrijven gehad. Op het moment van schrijven werk ik als hovenier. Maar voor we hier komen zal ik je meenemen in mijn verleden.

Ik groeide op met leifde voor planten en dieren, maar op het Groningse platteland waren de enige voorbeelden boeren (moet je een zak geld meenemen, die ik niet had) en gemeentewerkers/plantsoenendienst. Dit maakte dat beiden eigenlijk geen keuze was voor me. Ik switchte van verschillende doordachte opleidingen totdat ik in dienst moest (ja, zo oud ben ik dus). Dit was voor mij een moment van bezinning, ik kon toch meer eruit halen dan tot op heden. Had alleen als werkervaring bij een boer en lopende band, geen enkele opleiding na de MAVO afgerond en moest nu goed nadenken wat ik wou. Na mijn diensttijd ben ik aan het werk gegaan bij een hovenier/tuincentrum en gelijk ingeschreven om een vak in deze richting te leren via het leerlingwezen. Eindelijk deed ik wat ik leuk vond en na een jaar had ik alle theorie van een tweejarige opleiding al afgerond. Om verder te komen ben ik naar het MDO gegaan en heb binnen 2 jaar 2 driejarige opleidingen afgerond (hovenier en boomteelt). Dat smaakte naar meer en via de 21+ regeling naar het HBO, ook deze was binnen 4 jaar op zak.

Dat klinkt goed zou je denken, maar tijdens mijn HBO-opleiding werkte ik in een tuincentrum (0,5 fte) voornamelijk op de vijverafdeling. Hier kon ik het gedeelte van mijn dierenliefde in kwijt. In de jaren na mijn opleiding heb ik verschillende beroepen gehad en hinkte iedere keer op 2 benen, ik ben vertegenwoordiger geweest is vijverplanten en vissen, heb een groothandel in dieren gehad, ben tuinontwerper geweest, ben manager geweest van een tuincentrum en iedere keer was dat het net niet. Nadat ik de moeder van mijn kinderen ontmoette heb ik nog gewerkt als grondwerker, in call-centra en heb ik samen met haar een bedrijf gehad in het bedrukken van stoffen. Nadat we uit elkaar waren gegaan en Corona roet in het eten had gegooid had ik besloten om met dit bedrijf te stoppen. Ik ben gaan werken als hovenier, zodat ik dit gedeelte kon afsluiten als ik naar huis reed.

Nu ben ik weer enkele jaren verder en merk dat overdag alleen in het groen me thuis meer en meer richting dieren laat gaan, vijvers, volière, aquaria en terraria vragen mijn aandacht in de avonden en weekenden (en natuurlijk mijn meiden).

Aangezien ik deze site (de naam) heb aangehouden van mijn laatste bedrijf was dit voor mij een manier om jullie allemaal mee te nemen in de planten en dieren die ik heb. Ook de overschotten worden aangeboden. Natuurlijk wil ik je ook laten zien/meenemen in de kweek om hiermee iedereen aan te moedigen om zelf ook met planten en/of dieren te kweken.